BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az eurózónára figyelnek a hazai befektetők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,27 pontos emelkedéssel, 40 929,24 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,27 pontos emelkedéssel, 40 929,24 ponton nyitott csütörtökön.

A szerdai záró értékéhez képest 0,16 százalékkal erősödött.

A piaci szakértők emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjének kommentárja szerint kedvező hangulatban indulhat a kereskedés a magyar piacon, miután szerdán este az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) meglehetősen óvatosan fogalmazott a kamatdöntő ülését követően, így a tengerentúli részvénypiacok jelentős emelkedéssel tudtak zárni. Hozzátette, ugyanakkor

az emelkedés tartóssága kérdéses lesz, az elemző szerint egy magasabb nyitást követően némi negatív korrekció jöhet.

Fotó: VG

Varga Zoltán a vezető részvényekről megjegyezte, hogy

  • az OTP árfolyama csütörtökön vélhetően 11 500 forint felett kezdi majd a kereskedést, ha azonban a részvények árfolyama jelentősen gyengül a részvények ára a 11 100-11 200 forintos tartományba ereszkedhet tovább.
  • A Mol jegyzése meghatározó ellenállási szint közelében mozog, legkésőbb a 3350 forintos érték közelében számít negatív korrekcióra.
  • A Richter 5800 forint közelében „billeg”,
  • a Magyar Telekom árfolyama azonban folytathatja az emelkedést, és hamarosan megérkezhet a 475-480 forintos sávba
  • – fogalmazott az elemző.

    Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője elmondta, hogy a nemzetközi részvénypiacokon uralkodó kedvező hangulat annak köszönhető, hogy szerdán a Fed kamatdöntő ülésén a testület nem változtatott az irányadó kamaton.

    Az elemző szerint a befektetők csütörtökön elsősorban az eurózóna GDP adataira figyelnek majd, illetve vélhetően nyomon követik az Amerikai Egyesült Államok és a Kína közt zajló kereskedelmi tárgyalásokat is.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.