BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részvényenként 25 forint osztalékot javasol a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Nyrt. igazgatósága a 2018-as üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék fizetését javasolja a közgyűlésnek – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A tájékoztatás szerint az igazgatóság megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. anyavállalat és a csoport IFRS szerint készült 2018. évi éves beszámolóit, és azokat jóváhagyásra javasolja a közgyűlésnek. Az igazgatóság szintén megtárgyalta a Magyar Telekom osztalékpolitikáját és úgy döntött, hogy az a továbbiakban nem alkalmazandó – írták.

A Telekom 2019. április 9-én tartja éves rendes közgyűlését.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Osztalékra azok a részvényesek lesznek jogosultak, akik 2019. május 15-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek, az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja pedig 2019. május 24.

Az egyes részvényeseknek ténylegesen fizetendő osztalék mértékét a cég alapszabályának megfelelően számítják és fizetik ki, azaz a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.

A társaság tavaly szintén 25 forint osztalékot fizetett.

A várakozások felett nőtt a Telekom bevétele

Az elemzői várakozásokat meghaladva 7,8 százalékkal 174 milliárd forintra nőtt a Magyar Telekom Nyrt. csoport szintű árbevétele 2018 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők átlagosan 172 milliárd forint bevételt vártak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.