BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén teljesített a Morgan Stanley

Csökkenő bevételek mellett esett a Morgan Stanley amerikai bankcsoport nyeresége az idei első negyedévben, az adatok azonban így is jobbak lettek a vártnál.

A hatodik legnagyobb amerikai bank szerdán azt közölte, hogy

az adózott eredménye éves összevetésben 9 százalékkal, 2,336 milliárd dollárra, részvényarányosan 1,39 dollárra csökkent a március végével záródott három hónapban.A Morgan Stanley bevétele 7 százalékkal, 10,286 milliárd dollárra süllyedt, különösen az értékpapír-kereskedelmi üzletágban estek vissza a bevételei.

Fotó: AFP

Elemzők gyengébb, 1,17 dollár részvényarányos eredményre és alacsonyabb, 9,93 milliárd dollár bevételre számítottak.

A tőkearányos nyereség (ROE) 13,1 százalékra csökkent a tavalyi első negyedévi 14,9 százalékról. A bank tőkemegfelelési rátája, az úgynevezett Tier 1 mutató ugyanakkor 16,5 százalékra javult az egy évvel korábbi 15,5 százalékról.

A bank az első negyedévben 28 millió saját részvényt vásárolt vissza 1,18 milliárd dollár értékben, részvényenként 42,19 dolláros áron.

A New York-i tőzsde szerdai koreai kereskedésében a Morgan Stanley árfolyama 1,4 százalékos erősödéssel, 47,69 dolláron állt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.