BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Latin-Amerikára lő az OTT-One

Az új online oktatási projekt különleges egészségügyi kurzusokat és kapcsolattartást kínál katonai szintű informatikai védelem mellett.

Az OTT-One és stratégiai partnere, az iSRV is tart ma prezentációkat Buenos Airesben a Salvador Egyetemen, az Innovációs Roadshow-n. Az egyik kiemelt téma, amelyet Kósa Gábor, az OTT-One fő részvényesének (iSRV Zrt) tulajdonosa mutat be, a cég online oktatási rendszere, különös tekintettel az egészségügyi alkalmazás területére.

Az újabb dél-amerikai szereplés azért is érdekes, mert 2017 októberében az addig 50 forint alatt kereskedett kispapír épp egy latin-amerikai üzlet híre után ugrott 300 forintra. Akkor elterjedt, hogy Bogotában szerződést kötöttek Kolumbia egyik meghatározó biztonságtechnikai cégével a társaság vénaszkenneren alapuló biztonságtechnikai megoldásaira. Az OTT-One a kolumbiai szerződés nyomán, a helyi légi bázisokra telepített piloteszközök révén vélhetően komoly „terepismeretre” tett szert.

Fotó: VG / Móricz-Sabján Simon

Egy darabig úgy tűnt, háttérbe szorult a latin-amerikai piac, hiszen újabb és újabb sztorikat dobott fel a dinamikusan fejlődő és harmadik éve kiugróan nyereséges társaság.

Ilyen volt a GECKO fegyverszimulációs rendszer vagy a húsipari monitorozást segítő okosmegoldás. De a NATO-beszállításra alkalmas és egyéb hadiipari minősítés megszerzése is egészen más irányt jelzett.

Tavaly év végén telepítették a 800 szerverből álló szerverparkot, amely a többi között a nemzetközi piacot megcélzó oktatási üzletág informatikai hátteréül is szolgál. Az augusztus végén Kínában megkötött együttműködésnek is fontos aspektusa az online oktatás. Ahogy azt Kósa Gábor elmondta, a kínai piacon az 5G-hálózatok szolgáltatásokkal való feltöltése van napirenden.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.