BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel kezdték a kereskedést New Yorkban

Indexemelkedéssel nyugtázták a pénteki kezdéskor az amerikai tőzsdék Washingtonnak a gazdaság újraindításáról felvázolt javaslatait.

Indexemelkedéssel nyugtázták a pénteki kezdéskor az amerikai tőzsdék Washingtonnak a gazdaság újraindításáról felvázolt javaslatait.

New Yorkban

  • a DJIA-30 index 1,19 százalék,
  • az S&P-500 index 2,24 százalék,
  • a Nasdaq Composite index 1,61 százalék
  • emelkedéssel kezdte a kereskedést.

    Csütörtök este Donald Trump elnök javaslati csomagot vázolt fel a gazdasági aktivitás újraindítására több lépcsőben, a döntést azonban az államok kormányzóira hagyta. A pozitív hangulathoz hozzájárultak egy, a koronavírusos megbetegedések kezelésére alkalmasnak tűnő szerről szóló beszámolók is.

    Az olajár vegyesen alakult, az amerikai WTI 12,18 százalékkal hordónként 17,45 dollárra csökkent, az európai Brent viszont 0,18 százalékkal 27,87 dollárra emelkedett.

    A dollár gyengült, az eurót 0,30 százalékkal jegyzik erősebben 1,0868 dolláron. Az arany spot ára 1,03 százalékkal unciánként 1700,03 dollárra csökkent.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.