BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londont leszámítva jó hangulatban a világ tőzsdéi

Erős emelkedéssel zártak a vezető amerikai tőzsdék. Európában Londonnak volt rossz napja. A BÉT-en órákig szünetelt a kereskedés, de a BUX végül pluszban tudott zárni.

  • Jelentős emelkedéssel nyitottak kedden New Yorkban az irányadó tőzsdeindexek, a kezdeti lendület pedig nap közben is folytatódott: zárásra mindhárom vezető index erős pluszban tudott zárni.
  • Pluszban nyitott a BUX, de körülbelül 10 órától technikai hiba miatt órákon keresztül nem volt adatszolgáltatás a BÉT-en. A kereskedési rendszer 14 óra után állt helyre. Prágában, Bécsben, Zágrábban és Ljubljanában is hasonló problémákkal küszködtek a tőzsdék. A BUX végül 1 százalékos pluszban zárt.
  • Jól indult a kereskedés Európában, a nap végére pedig Londont leszámítva emelkedéssel zártak a tőzsdék.
  • Kedden reggel 353,21 forint volt egy euró. Kedden erősödött a magyar fizetőeszköz, az amerikai tőzsdék zárásakor 351,8 körül mozgott az euróval szemben.
  • Fotó: MTI/AP/Michael Probst

     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.