BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

A Nasdaq, az S&P500 és a DJIA-30 is mínuszban kezdte a kereskedést.

Az előző napi nagy, egy százalékot meghaladó nyereségek után indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai érékpapírpiacokon.

  • New Yorkban 0,40 százalék csökkenéssel kezdte a kereskedést a DJIA-30 index,
  • az S&P-500 index 0,44 százalékkal,
  • a Nasdaq Composite index pedig 0,25 százalékkal
  • nyitott alacsonyabban.

    A pénteki nyitás előtti állás alapján az indexek hét eleje óta vegyes eredményt értek el,

    miközben a Wall Street két indexe fél százalékkal gyengült, a Nasdaq Composite 0,7 százalékkal erősödött. A hónap eleje óta a DJIA index 1,4 százalék, az S&P index 1,3 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 5,5 százalék emelkedést halmozott fel.

    Az előző napi nagy nyereségek után bekövetkezett veszteséges kezdést a Fed járványvédelmi feltételek között végzett banki stressz-tesztjének az eredményére vezetik vissza piaci elemzők. A teszt a tőkemegfelelési mutató minimálisra való csökkenését mutatta ki számos banknál. A Fed ezért a részvény-visszavásárlások felfüggesztésére és az osztalékfizetés befagyasztására szólította fel a harmadik negyedévre a bankokat.

    A Bank of America Corp, JPMorgan Chase & Co és Goldman Sachs részvények két-három százalékkal gyengültek a tőzsdén kívüli forgalomban.

    A befektetői hangulat romlásához hozzájárult a Nike vártnál jóval alacsonyabb bevételt mutató negyedéves eredménye is. A Nike részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban több mint három százalékkal gyengült már a nyitás előtt.

    Az olajár emelkedése az amerikai kereskedési idő kezdetére megfordult, vegyesen alakult.

    A WTI 0,31 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 38,60 dolláron, a Brent ára pedig 0,12 százalékkal 41,10 dollárra emelkedett. Az olajár veszteséges hétzárás felé halad. A pénteki kereskedés kezdetén a WTI három, a Brent két és fél százalékkal állt a hét eleji kezdőára alatt.

    Az eurót 0,09 százalékkal jegyzik erősebben 1,1227 dolláron, az arany spot ára 0,25 százalékkal unciánként 1759,20 dollárra csökkent.

    edi gfp

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.