BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vállalati kötvények vásárlásába kezd a Fed

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vállalati kötvények vásárlásába kezd. A hírre megugrottak az amerikai tőzsdék.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed hétfő este bejelentette, hogy kedden vállalati kötvények vásárlásába kezd azok másodpiacán – írja a Reuters.

Fotó: Shutterstock

A bejelentés hírére megugrottak az amerikai tőzsdék: a Dow Jones és az S&P 500-as index egy százalékot ugrott, míg a Nasdaq több mint másfél százalékot erősödött a bejelentésre. A New York-i indexeknek volt is honnan felkapaszkodniuk, hiszen mindhárom több mint egy százalékos eséssel indította a hétfői kereskedést. Zárás előtt fél órával a Dow 0,2, az S&P 500-as 0,5, míg a Nasdaq 1,2 százalékos pluszban állt.

A Fed március 22-én jelentette be a szeptember 30-ig tervezett, de rugalmas végű programját, amelynek keretében legfeljebb 750 milliárd dollár értékben történik vásárlás a megfelelő minősítésű kötvények elsődleges és másodlagos piacán, valamint a vállalati kötvényekből álló ETF-ek piacán.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.