BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelt a PannErgy célárán az OTP

A jelenlegi árazásnál közel kétszer többet érhet a PannErgy-részvény az OTP Bank friss elemzése szerint. Az energiacég idei profitja 23 százalékkal csökkenhet, jövőre viszont már egymilliárd forint közelébe érhet a nyereség.

Az eddigi 1196 forintról 1219 forintra emelte a PannErgy-részvények 12 havi célárát az OTP Bank a geotermikus energiát hasznosító társaság első féléves eredményének ismeretében. A hétfői, 640 forintos záróár mellett ez 90 százalékos felértékelődési potenciál, a pénzintézet ezért megerősítette a PannErgyre vonatkozó vételi ajánlását is.

Az OTP friss elemzésében hangsúlyozza: a koronavírus-járványnak eddig nem volt nagyobb hatása a PannErgy működésére. Csak a győri Audi-gyár háromhetes leállása volt kivétel március vége és április közepe között, ám

a fel nem használt kapacitást a város távhőrendszerébe tudta táplálni a társaság, a jövedelmezőséget tehát az üzleti partner ideiglenes kiesése sem csorbította.

Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A hőtermelés az ideinél kedvezőbb tavalyi időjárási körülmények miatt 9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az első hat hónapban elért 1,46 milliárd forintos EBITDA azonban ezzel együtt is meghaladta a vezetőség várakozásait, és

továbbra is teljesíthetőnek tartják az egész évre kitűzött 2,53-2,6 milliárdos eredménycél elérését.

A 2019-esnél gyengébb adózott eredményt a forintgyengülésen elszenvedett 375 millió forintos nem realizált árfolyamveszteségnek tulajdonítja az elemzőház, ami 93 millió forintra apasztotta a társaság profitját. A devizahatást kiszűrve 420 millió forintos nyereséggel zárult volna a fél év, ez nagyjából egybevág az OTP Bank korábbi várakozásaival.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.