BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan bárhol fizethetünk bankkártyával

Az online kasszát működtető cégek kötelesek biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását 2021-től.

Az online kasszát működtető cégek kötelesek biztosítani az ügyfelek számára az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását 2021-től. A szabályozás általi fejlesztések előrelépést jelenthetnek a vállalkozások számára – írja a Pénzügyminisztérium.

A világban jelenleg zajló folyamatok és a koronavírus járvány miatti elektronikus fizetés iránti igény növekedése elvárássá tette a biztonságos és érintésmentes fizetési megoldásokat.

A vásárlók keresik azokat az üzleteket, ahol nem csak készpénzzel fizethetnek, hanem bankkártyával, vagy akár mobiltelefonjuk segítségével is – írja a minisztérium.

Fotó: Shutterstock

Idén januártól minden online pénztárgépet használó vállalkozónak kötelező az elektronikus fizetési lehetőséget biztosítása. A törvényi előírásoknak való megfelelésnek több módja is választható, a cégeknek csaknem fél év állt rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a változásokra – írja a közlemény.

A szabályozás azonban nem csak kötelezettséget ró az online kasszát használó kereskedőkre, hanem lehetőséget is kínál számukra a fejlődésre, növeli a versenyképességüket.

A fejlesztések által széleskörűbben elérhetővé válnak a 21. századi fizetési módok.

A versenyképesség növelése mellett a cégek profitálhatnak is az elektronikus fizetési lehetőség biztosításával: iparági tapasztalatok szerint a vásárlók 15-20 százalékkal többet költenek, ha nem készpénzzel terveznek fizetni, mert nem korlátozza őket a náluk lévő készpénz mennyisége – írják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.