BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még a demokraták is a forintot erősítik

Kamattámaszt kapott a magyar fizetőeszköz, mely akár a 355 forintos euróig is erősödhet.

Kamattámaszt kapott a magyar fizetőeszköz, mely akár a 355 forintos euróig is erősödhet.

Szerdán is bombaformában folytatta a hetet a forint, mely tegnap áttörte az inkább lélektani 360-as szintet az euróval szemben. A kurzus ma ismét a 359 és 360 között, a 20 napos és a 30 mapos mozgó átlagnál húzódó támasz zónát teszteli.

Délután már 358 forint alá is benézett az euró.

Kérdés, hogy a nap végén a 20 és a 30 napos mozgóátlag alatt zár-e az árfolyam?

Meghatározó, a 359-360-as sávban húzódó támaszok alá került ma az euró/forint árfolyama, s nagy valószínűséggel a zóna alatt zárunk ma – mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor elemzője.

Szerinte, ebben az esetben folytatódhat a csökkenő mozgás, a következő támaszok 356,36-nál, majd 354,81-nél húzódnak.

Fotó: Shutterstock

Az elemző nem várja 355 alá az euró/forint kurzust, mert 354,81-nél a 200 napos mozgóátlag húzódik, s az alatt utoljára 2019 második negyedévében mozgott a jegyzés tartósan.

A georgiai szenátor választás is a forintot erősíti most

– tette hozzá, mert várakozáson felül szerepelnek a demokraták, ami növeli annak esélyét, hogy az új elnök keresztül vigye a szenátuson a nagyobb fiskális csomagot, s ez dollár gyengítő hatású.

Ami erősíti a feltörekvő piaci devizákat, így a forintot is.

Forint erősítő az overnight Bubor (budapesti bankközi forint kamatláb) kamat, mely 57 bázispontra emelkedett. Utoljára december közepén volt ezen a szinten és év végén egészen 35 bázispontig beesett az értéke. Ám ez piaci kamatláb legfeljebb 75 bázis pontig emelkedhet, mert ott horgonyoztatja a Magyar Nemzeti Bank az egyhetes betéti kamatát. És annál drágábban nem érdemes rövid hitelt a piacon felvenni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.