BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint negyedével érhet többet az Alteo-részvény

Az MKB Bank 1070 forintról 1420 forintra emelte a megújuló energiát hasznosító társaság részvényeinek célárát a vételi ajánlás megerősítése mellett.

Új elemzést adott ki kedd reggel az MKB Bank az Alteóra, melyben a bankház az eddigi 1070 forintról 1420 forintra emelte a megújuló energiát hasznosító társaság részvényeinek célárát, a vételi ajánlás megerősítése mellett. Az új árfolyamvárakozás 28 százalék feletti felértékelődési lehetőséget jelent a tegnapi záróárhoz képest.

Az elemzés kiemeli, hogy

a vállalat jelentős beruházásokat hajtott végre a közelmúltban és további fejlesztéseket tervez, melyek révén EBITDA-ja 2024-re elérheti a 6-7 milliárd forintot.

Ez nagy valószínűséggel a szabad készpénzáramlást is megváltoztatja, ez pedig a 12 havi célárra is hatással van.

Fotó: Kallus Gyögy / VG

Az Alteo 2024-ig szeretne bekerülne a BUX indexbe is, a kosártagságról az elmúlt hetekben nem hivatalos információk láttak napvilágot.

A társaság BUX kosárba kerülésének esélyeiről a Világgazdaság is beszámolt, lapunk számításai szerint a társaság jó úton jár ahhoz, hogy akár már márciusban bekerüljön a hazai blue chip indexbe.

Az MKB Bank szerint a társaság új stratégiája – melyben a mesterséges intelligencián alapuló termelésvezérlés mellett az e-mobilitás és a hulladékgazdálkodás is szerepet kap – alapján az Alteo továbbra is növekedési sztori.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.