BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel volt az összeomlás a leggazdagabb magyar szerint

Thomas Péterffy úgy látja, pengeélen táncolt a pénzpiac, és úgy fest ennek egyáltalán nincs tudatában sem a közvélemény, sem pedig a törvényhozók.

Sokat hallhattunk a Gamestop tőzsdei ralijáról az elmúlt időszakban. A világ leggazdagabb magyar származású üzletembere is megosztotta véleményét az eseményekkel kapcsolatban, azonban Thomas Péterffy (Péterffy Tamás) úgy látja, pengeélen táncolt a pénzpiac, és úgy tűnik ennek egyáltalán nincs tudatában sem a közvélemény, sem pedig a törvényhozók – írja a Forbes.

Veszélyesen közel voltunk a teljes rendszer összeomlásához, és úgy tűnik ennek egyáltalán nincs tudatában sem a közvélemény, sem pedig a kongresszus és a törvényhozók

– mondta a Gamestop-ügyről a befektetési szakember.

Thomas Peterffy, az Interactive Brokers alapítója ERIC PIERMONT / AFP

Thomas Péterffy az Interactive Brokers Group alapítója és elnöke, aki 24,5 milliárd dolláros (7200 milliárd forintos) vagyonával a világ leggazdagabb magyar származású üzletembere.

Nem szakértő befektetők megfogadtak egy tippet a Reddit közösségi oldalról, és elkezdték vásárolni a rég elfeledett Gamestop részvényeit. Többek között azért, hogy borsot törjenek a részvényeket shortoló befektetők orra alá, akiknek az akció több milliárd dollárba került, miután az árfolyam kilőtt – írja a lap.

Ez a hullám az olyan gyakran shortolt részvényeket is elérte, mint az AMC papírjai.

Péterffy vállalata, az Interactive Brokers az egyik legtekintélyesebb online tőzsdei kereskedőplatform a világon.

A Gamestop-ügy kapcsán arra hívják fel a figyelmet egy Marketwatchnak adott interjúban, hogy az úgynevezett short squeeze eléggé kellemetlenül érintette a klíringházakat és számos brókercéget arra kényszerített, hogy védeni próbálják magukat a fedezeti követelmények felemelésével, és adott részvényekben való kereskedés korlátozásával annak érdekében, hogy ne uralkodjon el széleskörű káosz a piacon – írják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.