BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MKB: ötödével érhetnek többet az Alteo részvényei

A bankház megerősített célár mellett továbbra is vételre ajánlja az újgenerációs energiaszolgáltató papírjait.

Továbbra is 1420 forinton tartja az Alteo részvények célárát az MKB Bank változatlanul vételre ajánlva a megújuló energiában utazó társaság papírjait. A keddi záróárhoz képestez bő 20 százalékos felértékelődést jelenthet.

A vállalat hétfő reggel jelentős növekedésről számolt be 2020-as előzetes eredményeit ismertető befektetői prezentációjában. Profittermelési dinamikáját a koronavírus-járvány sem törte meg, a tavalyi évet a magasabb finanszírozási költségek és az értékcsökkenés mellett is 591 millió forintos adózott nyereséggel zárta a vállalat, ami több mint duplája a 2019-esnek. Az EBITDA-soron csaknem másfélszeres bővülést mutat a közzétett, 5,51 milliárd forintos tényadat.

A forgalom ezzel párhuzamosan 29 százalékkal emelkedett, alulról súrolva a 33 milliárd forintot.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az előzetes eredményszámok az MKB Bank várakozásainak megfelelően alakultak, elemzésük szerint az Alteo beruházásai lassan kifizetődnek, ezért nem változtatnak a hosszú távú előrejelzésükön. A társaság a közeljövőben további tőkeberuházásokat hajthat végre, EBITDA-kapacitása ezek hatására 6,5-7 millió euróra emelkedhet a menedzsment stratégiai terveivel összhangban.

A Világgazdaság kalkulációi szerint az Alteo is teljesíti a BUX-tagság feltételeit, részvényei – az indexbizottság döntésétől függően – így akár már március végén bekerülhetnek az első számú hazai részvénykosárba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.