BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra történelmi csúcsra emelkedhet az OTP

A technikai indikátorok túlvettséget mutatnak, ezért nem zárható ki kisebb korrekció, ami vételi alkalmat kínál.

A hazai blue chipek közül változatlanul az OTP technikai képe a legkedvezőbb. Bár rövidtávon, bármikor jöhet kisebb vagy nagyobb korrekciós hullám, az Equilor várakozása szerint az árfolyam elérheti a 15 850 forintos szintet a későbbiekben.

Öles léptekkel halad az OTP árfolyama a történelmi csúcsa felé, mely 15 850 forintnál húzódik

– mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Emlékeztetve: a csütörtöki kereskedésben áttörésre került a korábbi hullámból számított 161,8 százalékos Fibo-szint is, mely már rövid távú támaszként funkcionál 15 217 forintnál.

Fotó: Gavriil Grigorov / TASS / Getty Images/ AFP

Az elemző szerint a következő potenciális megálló 15 800 forintnál található, melyet nem sokkal a történelmi csúcs követ.

Ugyanakkor az RSI indikátor továbbra is túlvettséget mutat, így nem zárható ki rövidtávon egy korrekciós hullám, amely azonban Varga Zoltán szerint inkább vételi lehetőséget teremthet.

A későbbiekben a 15 850 forintos szintnél akadhat meg az emelkedés.

Történelmet írtak a pesti parketten

Az előző napi, pánikszerű eladások után csütörtökön felpattantak a tőzsdeindexek, a hazai BUX 2,5 százalékos erősödésével pedig jócskán felülteljesítette még a vezető nyugat-európai börzéket is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.