BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halvány mínuszban zárt a pesti börze, Európa és New York zöldben fejezte be

Szinte egész napos emelkedés után végül halvány mínuszban zárt a pesti tőzsde. Emelkedésben zártak a főbb nyugat-európai és New York-i részvényindexek is. 351,5 forint körül az euró.

Józsa Bence, az Equilor junior elemzője szerint az 50 ezres álomhatárhoz első körben a a 49 ezer pontos ellenállást kellene „megugrania” a hazai tőzsdeindexnek.

https://www.vg.hu/penzugy/tozsde/attorheti-a-bux-az-alomhatart-2-3861524/

Az elemző szerint az OTP esetében 17 ezer forintnál látható ellenállás, míg rövid távú támasz 16 500 forintnál található, míg a Molnál 2450 lehet a cél. A Richter 8000 és 8400 forint között mozoghat, míg a Magyar Telekom 420 és 430 közötti sávban várható.

Fotó: Spencer Platt / Getty Images

Módosultak az elemzőházak által megadott célárak is, a Jefferies csökkentette a Richterre adott 12 havi célárát 11 300-ról 11 ezerre, míg a Morgan Stanley 400 forinttal, 18 500 forintra emelte az OTP célárát.

Gyorsan elfogyott a forint ereje

Az euró-forint árfolyama a csütörtök reggeli bankközi kereskedésben 350 alá is benézett, de onnan gyorsan korrigált, és nem sokkal a pesti parkett nyitása előtt már 350,70-nél járt.

Budapest mínuszban, míg a nyugati piacok pluszban kezdték a kereskedést.

 

Szerdán emelkedett a BUX, míg Európa esett

Miközben tegnap Európát mínuszok jellemezték, a BUX erősödni tudott, míg a tengerentúlon a Nasdaq történelmi csúcsra ért.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.