BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitívan indult az amerikai tőzsde

Indexemelkedéssel startolt szerdán a kereskedés a New York-i értékpapírpiacon.

A DJIA-30 index 0,14 százalékos, az S&P-500 index 0,17 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,34 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést.
A szerdai nyitás előtt a DJIA index 14,5 százalékkal, az S&P index 17,2 százalékkal, a Nasdaq pedig 13,8 százalékkal állt az év eleji értéke felett.
A technológiai részvényekkel túlsúlyos Nasdaq Composite index emelkedéséhez a várakozáson felüli nagyvállalati eredménybeszámolók járultak hozzá leginkább. 

Fotó: Shutterstock

A nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban a Google anyavállalata, az Alphabet részvénye közel 4,0 százalékkal erősödött. A beszámolóját amerikai idő szerint délutáni órákban publikáló Facebook részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban több mint 1,5 százalékkal erősödött.
A befektetők a Fed két napos kamatdöntő ülésének eredményére várnak.

A piac arra számít, hogy marad a laza monetáris politika.

A Fed eszerint nem változtat a 0,0-0,25 százalékos irányadó dollárkamat-sávon és fenntartja eszközvásárlásainak havi 120 milliárd dolláros keretösszegét is. A gazdaságösztönző céllal követett laza monetáris politika fenntartását pozitívan értékelik a tőzsdei befektetők. Jelzéseket várnak ugyanakkor az esetleges szigorítás ütemtervére vonatkozóan. A szigorítást az eszközvásárlási program keretösszegének fokozatos csökkentésével várják megkezdeni a piacon, miközben a kamatszintet legalább 2022 végéig változatlanul fogja tartani a Fed.

Az olaj árát az amerikai olajkészletek csökkenését jelző, szerdán publikált elemzés emelte meg.

A Brent nyersolaj ára 0,48 százalékkal állt magasabban az amerikai kereskedés kezdetén a nemzetközi piacon hordónként 73,88 dolláron, a WTI ára pedig 0,52 százalékkal ment fel 72,02 dollárra.
Az év eleje óta a Brent ára 46,6 százalékkal, a WTI ára 51,6 százalékkal ment fel a világgazdaság válságot követő helyreállásával párhuzamosan növekvő kereslet függvényében.
Az eurót 0,14 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1797 dolláron, az arany spot ára 0,01 százalékkal csökkent unciánként 1798,60 dollárra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.