BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitottak a főbb európai piacok

London munkaszüneti nap miatt zárva tart.

Enyhe emelkedéssel nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok hétfőn. London munkaszüneti nap miatt zárva tart.

A részvénypiacok jól fogadták, hogy Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke a legfejlettebb iparosodott országok jegybankárainak a wyomingi Jackson Hole üdülőhelyen múlt hét végén tartott évi rendes konferenciáján a laza monetáris politikát támogató hangnemet ütött meg. Az árfolyamok emelkedését azonban visszafogja, hogy a befektetők aggódnak a koronavírus-járvány fellángolása, illetve annak a gazdasági növekedésre gyakorolt hatása miatt.

A frankfurti DAX-index 1,45, a párizsi CAC-40 mutató 8,36, a madridi IBEX-35 index 1,80, a milánói FTSE MIB pedig 50,87 pontos pluszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 4,67 ponttal emelkedett.

Fotó: Shutterstock

Nyitás után tíz perccel

  • Frankfurt 0,03 százalékos,
  • Párizs 0,02 százalékos,
  • Milánó pedig 0,05 százalékos pluszban,
  • Madrid viszont már 0,13 százalékos mínuszban állt,
  • míg az EuroStoxx50 0,06 százalékos emelkedést mutatott.

Az eurót 1,1804 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfő délelőtt kilenc órakor, 0,10 százalékkal erősödött a pénteki záráshoz képest.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

A novemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,10 százalékos mínuszban, 71,63, az októberi szállítású WTI pedig 0,58 százalékos veszteségben, 68,34 dolláron forgott kilenc órakor.

Csökken az arany ára is. Az azonnali jegyzésekben a nemesfém unciánkénti ára 0,13 százalékkal, 1814,26, a decemberi szállítású aranyé pedig 0,14 százalékkal, 1817,00 dollárra süllyedt a New York-i árupiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.