BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyereséges zárás Európában

Az európai tőzsdeindexek az ötödik egymást követő kereskedési napot fejezték be nyereséggel.

Vegyes kezdésből emelkedésbe váltottak és nyereséggel fejezték be a pénteki tőzsdenapot a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek. 

Az európai tőzsdeindexek az ötödik egymást követő kereskedési napot fejezték be nyereséggel, és ezzel március óta a legjobb heti eredményt is elkönyvelhették maguknak. 

Az árfolyamok elsősorban kedvező eredménybeszámolóknak köszönhetően erősödtek pénteken, de nem kis szerepe volt az emelkedésben a javuló amerikai foglalkoztatási helyzetről a délután folyamán publikált adatoknak sem. 

Fotó: Shutterstock

Az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 európai gyűjtőindexek 0,09 és 0,03 százalék emelkedéssel fejezték be a kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,34 százalékkal végzett magasabban. 

  • Londonban 0,03 százalék nyereséggel zárt az FTSE-100 index, 
  • a frankfurti DAX 0,09 százalékos, 
  • a párizsi CAC-40 pedig 0,53 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. 

A milánói tőzsde 1,30 százalékos, a madridi 0,44 százalékos indexemelkedéssel zárt. 

Az olajár kezdetben emelkedett, majd csökkent pénteken és a hét eleje óta elszenvedett nagy veszteségei miatt árcsökkenéssel fogja zárni a hetet. A Brent hat százalékkal, a WTI ára nyolc százalékkal áll a hét eleji kezdés alatt, ami a legnagyobb heti árcsökkenés március közepe óta. 

Az európai piacok zárásakor a Brent nyersolaj ára hordónként 70,62 dolláron 0,94 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi piacon, a WTI pedig 1,40 százalékkal csökkent 68,12 dollárra. Péntek esti árfolyamán a Brent 40 százalékkal, a WTI 44 százalékkal áll év eleji árfolyama felett. 

Az eurót 0,59 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1762 dolláron, három havi mélypont közelében, az arany spot ára pedig 2,44 százalékkal csökkent egy havi mélypontra, 1760,45 dollárra.

A BUX 220,60 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 50 050,88 ponton, ismét történelmi csúcson zárt pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.