BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen kezdett Európa

Emelkedéssel indult a kereskedés a főbb nyugat-európai részvénypiacokon szerdán.

A vezető nyugat-európai tőzsdeindexek közül:

  • a londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index már 0,69 százalékos,
  • a frankfurti DAX-index 0,65 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 0,80 százalékos,
  • a milánói FTSE MIB 0,67 százalékos,
  • a madridi IBEX-35 index pedig 1,13 százalékos pluszban állt.
Fotó: Shutterstock

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,90 százalékkal emelkedett.

Az euró 1,1811 dolláron forgott a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda délelőtt kilenc órakor, 0,03 százalékkal erősödött az előző napi záráshoz képest.

Az arany ára keveset változott szerdán. A piacokon az amerikai foglalkoztatottsági jelentéseket várják, mivel azok kulcsfontosságú tényezőnek bizonyulhatnak annak megítélésében, hogy a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve mikor kezdheti el kivezetni a járvány miatt újra elindított masszív kötvényvásárlási programját. Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,13 százalékkal 1815,81 dollárra, a decemberi szállítású aranyé pedig 0,03 százalékkal, 1818,70 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A novemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,74 százalékos pluszban, 72,16 dolláron, az októberi szállítású WTI pedig 0,77 százalékos nyereségben, 69,03 dolláron forgott szerda reggel kilenc órakor.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.