BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde 20,67 pontos emelkedéssel nyitott reggel.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 20,67 pontos emelkedéssel, 51 810,47 ponton nyitott kedden. A hétfői záróértékéhez képest 0,04 százalékkal erősödött.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője korábban az előrejelzésében felidézte, hogy hétfőn folytatódott az eladási hullám a részvénypiacon. 

Fotó: Shutterstock

Kifejtette: a vezető részvények közül az OTP letörte a 18 ezer forintos támaszt. Ha kedden nem sikerül a szint fölé visszapattannia, tovább folytatódhat a negatív korrekció, rövid távon 17 500 forintnál látható támasz. 

A Mol árfolyamát megtartotta a 2500 forintos támasz, onnan emelkedni tudott a hétfői kereskedésben, ellenállás 2600 forint közelében látszik. A Richter részvénye tovább esett, letörve ezzel a 200 napos mozgóátlag vonalát, újabb támasz 8300 forint közelében várható. A Magyar Telekom papírja tovább sávozhat a 430 és 440 forintos szintek között – tette hozzá. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.