BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pirosban zárt Európa

A nap vesztesei a bányaipari vállalatok voltak, a nyerteseknek pedig a kiskereskedelmi vállalatok bizonyultak.

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden. 

Az erős gyorsjelentéseknek és a gazdasági fellendülésbe vetett reményeknek köszönhetően a veszteségek enyhék voltak, miközben a befektetők az erős inflációról tanúskodó friss amerikai adatok lehetséges hatásait mérlegelték.

A hatszáz legnagyobb európai vállalat árfolyamának változását követő Stoxx Europe 600-as index 0,19 százalékos mínuszban, 482,71 ponton, a múlt héten elért történelmi csúcs közelében zárt, és napközben a pozitív tartományban is járt értéke. 

A nap vesztesei 1,1 százalékos eséssel a bányaipari vállalatok voltak, a nyerteseknek pedig 1,2 százalékos emelkedéssel a kiskereskedelmi vállalatok bizonyultak. 

A kötvényhozamok esésével párhuzamosan a bankok árfolyama csökkent, az ingatlanpiaci vállalatoké pedig emelkedett.

Fotó: Bloomberg via Getty Images

A londoni FTSE-100 mutató 0,36 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,04 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,06 százalékos, a milánói FTSE MIB pedig 0,97 százalékos mínuszban, míg kivételként a madridi IBEX-35 index 0,05 százalékos pluszban fejezte be a napot. A páneurópai indexek közül az FTSE Eurofirst 300 index 0,15 százalékkal, míg az euróövezeti gyűjtőindexek közül az EuroStoxx50 0,18 százalékkal esett.

A Direct Line angol biztosító árfolyama 4,2 százalékkal csökkent, miután a vártnál alacsonyabb díjbevételi növekedésről számolt be a harmadik negyedévről. A Munich Re német viszontbiztosító 2,5 százalékot veszített értékéből, miután arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő veszteségei nagyobbak lehetnek. A figyelmeztetés megütötte a biztosítókat, a szektor alindexe 0,8 százalékkal esett.

A Renault francia autógyártó 3,8 százalékkal drágult, miután a japán partner Nissan nyereségről adott számot gyorsjelentésében, és javította éves előrejelzését. 

A Bayer német német gyógyszer- és vegyipari konszern árfolyama másfél százalékkal kapaszkodott feljebb, miután nyeresége meghaladta a várakozásokat, A Carrefour francia szupermarkethálózat 2,9 százalékkal erősödött arra az ígéretre, hogy 3 milliárd eurót költ 2022 és 2026 között digitális innovációkra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.