BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stagnálásban nyitott a pesti tőzsde

A keddi záró értékéhez képest nem változott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX változatlanul 51 424,26 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest nem változott.

A magyar állampapírpiac rövid oldalán újabb 7-14bp-tal, a hosszú oldalon pedig újabb 27-32bp-al robbantak a hozamok. A 10 éves magyar referenciahozam 4.60 százalékra ugrott, ezzel +476bp volt a felára a német és +288bp az amerikai azonos futamidejű kötvényhez viszonyítva. A tegnapi DKJ aukción 37 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, az ÁKK 11.5-öt fogadott el 2.52 százalékos átlaghozam mellett. Szerdán három csereaukció várható 10-10-15 milliárdos keretekkel. Emelkedtek a német és kevésbé az amerikai hozamok, így szűkültek a transzatlanti szpredek – írja a Takarékbank közleményében.

Fotó: Kallus György/VG

Minimálisan erősödik a dollár az euróval szemben jelenleg, míg a menedék jen szintén. 

A forint némi korrekciós erősödéssel próbálkozik jelenleg a 368-as szint környékén, míg a régió ennél kisebbet erősödik és a dollárral szemben is hasonló a kép.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.