BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A globális pozitív hangulatban erősödött a BUX, vegyesen teljesített a forint

A pesti tőzsde azonban még így is alulteljesítő volt az európai börzékhez képest.

Több mint 9,7 milliárd forintos forgalomban, 0,77 százalékos emelkedéssel, 51 860 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, azonban még így is alulteljesítő volt az európai börzékhez képest, és lapzártánkkor az amerikai indexek is mind jobban álltak. Itthon valamennyi vezető részvény erősödött a tegnapi záráshoz képest.

Fotó: Kallus György / VG

  • Az OTP-részvények ára 0,56 százalékkal 17 890 forintra nőtt, forgalmuk több mint 6,7 milliárd forintot tett ki.
  • A Richter-papírok árfolyama 0,99 százalékkal 8 635 forintra emelkedett, a részvények forgalma közel 1,4 milliárd forint volt.
  • A Mol árfolyama 1,24 százalékkal 2 446 forintra erősödött, csaknem 1,2 milliárd forintos forgalomban.
  • A Magyar Telekom papírjainak értéke 1,09 százalékkal 418 forintra nőtt, forgalma 101 millió forint volt.

A nap nyertese a GOPD ingatlanfejlesztő, amelynek árfolyama a nap folyamán 12,78 százalékkal került feljebb. A cég papírjai közel 10 millió forint értékben cseréltek gazdát.

A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 362,7 forintért adták az eurót, a nyitó szintnél 20 fillérrel kevesebbért, míg a dollárért 320,2 forintot fizettek záráskor, 50 fillérrel többet a reggeli áránál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.