BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napi csúcsán zárt a BUX

Az OTP vitte a prímet.

Kivétel nélkül pluszban álltak a meghatározó európai tőzsdeindexek szerdán lapzárta környékén. A legnagyobb mértékben a francia CAC 40 emelkedett, mintegy 0,8 százalékkal, míg a spanyol IBEX 35 éppen csak a pozitív tartományban tudott maradni, 0,1 százalékkal felülmúlva keddi záróértékét. A DAX 0,6 százalékkal jutott feljebb. 

A BUX a jobbak közé verekedte be magát, kereken 0,6 százalékkal, 52 097 pontra húzták fel a befektetők zárásra. A magyar részvénypiac forgalma kevéssel meghaladta a 9,5 milliárd forintot.

A blue chipek közül az OTP vitte a prímet. A bankpapír 5,6 milliárd forintos forgalom mellett 1,7 százalékkal, 17 115 forintra drágult. Folytatta a menetelést a kereskedéstől 0,7 százalékos erősödést követően 2618 forinton búcsúzó Mol is. A Richter és a Magyar Telekom viszont szerdán egyaránt lefelé tartott. Előbbi 0,9 százalékkal, 8775 forintig, a távközlési részvény pedig 1,1 százalékkal, 416 forintig gyengült. 

A kisebb kapitalizációjú papírok közül a Delta Technologies tűnt ki 6,9 százalékos ralijával, aminek végén 65 forinton állapodott meg a technológiai cég részvénykurzusa. Több mint 8 százalékkal, 2240 forintra zuhant ugyanakkor a Pensum. Tovább izmosodott a hazai fizetési eszköz. Egy euróért este 361,6 forintot kellett adni, míg a dollár 319,2 forintot kóstált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.