BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyes hangulatban indított a New York-i tőzsde

Felemásan indult a kereskedés a hét utolsó munkanapján az amerikai értékpapírpiacokon.

Vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi gyenge zárás után.

A DJIA-30 index 0,20 százalékkal, az S&P-500 index 0,11 százalékkal csökkent a kezdéskor, a Nasdaq Composite index viszont 0,06 százalékkal kezdett magasabban. Az év eleje óta a DJIA 0,3 százalékkal, az S&P index 1,5 százalékkal, a Nasdaq index 3,6 százalékkal gyengült.

Fotó: Angela Weiss / AFP

A tőzsdei nyitás előtt közzétett decemberi foglalkoztatási adatok a vártnál jóval alacsonyabb növekedést mutattak, a munkanélküliségi ráta viszont a válság kezdte óta a legkisebbre csökkent. A WTI olaj ára 0,18 százalékkal csökkent hordónként 79,32 dollárra, a Brent ára 0,05 százalékkal emelkedett 82,03 dollárra. Az év eleje óta a WTI ára négy és fél százalékkal, a Brent ára négy százalékkal emelkedett.

Az arany spot ára 0,27 százalékkal állt magasabban unciánként 1793,40 dolláron. Az eurót 0,24 százalékkal jegyzik erősebben 1,1322 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.