BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszos kezdés az amerikai tőzsdéken

Az olajár hét egymást követő heti emelkedés után csökkenéssel indult a héten.

Indexemelkedéssel indult hétfőn a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon. 

  • A DJIA-30 index 0,15 százalékos,
  • az S&P-500 index 0,12 százalékos,
  • a Nasdaq Composite index 0,13 százalékos emelkedéssel nyitott.

Pénteken az indexek vegyesen zártak, a DJIA csekély csökkenéssel, az S&P és Nasdaq indexek fél és másfél százalékos emelkedéssel.

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt hetet az indexek nyereséggel fejezték be, a DJIA egy százalékkal emelkedett, az S&P index másfél százalékkal, a Nasdaq pedig közel két és fél százalékkal. 

A héten folytatódik a negyedéves eredménybeszámoló a tőzsdéken. Az S&P-500 index tagjainak már több mint a fele közzétette negyedik negyedévi mérlegét és minden tízből nyolc az elemzői várakozásokat meghaladó adatokkal. 

Az olajár hét egymást követő heti emelkedés után csökkenéssel indult a héten.

Az év eleje óta az olajár már 20 százalékos emelkedésnél tart, és 2014-re jellemző árszintre tért vissza.

Az áremelkedés a készletek csökkenésének, a kereslet várt növekedésének és a feltételezett kínálati fennakadásoknak tulajdonítható. Az olajpiacon nem tartják kizártnak a 100 dolláros olajár elérését az idén. 

A WTI ára a hétfői amerikai kereskedés kezdetén 0,92 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 91,46 dolláron, a Brent ára 0,58 százalékkal ment lejjebb 92,73 dollárra. Az arany spot ára 0,39 százalékkal ment fel unciánként 1814,53 dollárra, az eurót 0,25 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1422 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.