BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordbevétellel számol idén a Pfizer

54 milliárd dollárnyi COVID gyógyszert adhatnak el.

Összességében a gyorsjelentés szerint 32 milliárd dollárt érhetnek az oltásokból származó bevételek, és 22 milliárd dollárnyi Paxlovid tablettát értékesíthetnek idén.

Erre az évre 98-102 milliárd dollár közötti árbevételt jeleznek előre, az egy részvényre jutó korrigált nyereséget pedig 6,35–6,55 dollár közé teszik.

Fotó: JOEL SAGET / AFP

A negyedik negyedéves profit több mint négyszeresére, 3,39 milliárd dollárra nőtt.

Ugyanakkor a bevételek enyhén elmaradtak a konszenzustól, 23,84 milliárd dollárt tettek ki, az előrejelzés 24,12 milliárdról szólt. Ezt a gyorsjelentésben a belgyógyászati, és kórházi szegmens gyenge teljesítményével indokolják. A negyedik negyedéves belgyógyászati ​ árbevétel 3 százalékkal 2,24 milliárd dollárra esett vissza. Ugyanakkor az onkológiai üzletág jól teljesített, az innen származó árbevétel 7 százalékot nőtt, 3,2 milliárd dollár fölé.

A Pfizer negyedik negyedéves bevétele azonban összességében több mint kétszeresére, 23,84 milliárd dollárra nőtt éves alapon, ami a Covid-oltás 12,5 milliárd dolláros értékesítésének köszönhető.

A vállalat vírusellenes tablettája, a Paxlovid 76 millió dollárral járult hozzá az Egyesült Államok eladásaihoz a negyedik negyedévben. Kedvező volt, hogy a gyógyszerhatóság decemberben sürgősségi engedélyt adott a tablettára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.