BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A medvék uralták a pesti tőzsdét

Az OTP rántotta magával a Budapesti Értéktőzsde részvényindexét.

A Budapesti Értéktőzsdén az aggodalmas hangulat vette át az uralmat a csütörtöki kereskedés során, ami a nap végére csaknem pánikba fordult. A BUX index így 17 milliárdos forgalom mellett a kereskedés végére 2,27 százalékos zuhanást könyvelhetett el, de éppen a 40 ezer pontos lélektani határ fölött tudott maradni.

tőzsde értéktőzsde harang becsngetés tőzsdenyitás Stock market display board with opening bell 156572508
Fotó: Lyle Leduc / Getty Images

A vezető részvények közül szokás szerint az OTP bonyolította a legnagyobb forgalmat, 10,8 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a bank papírjai, ami a 10 ezer pontos szintet átszakítva, 3,58 százalékos zuhanást követően 9820 forinton zárt. A közel 4 milliárd forintos forgalom mellett a Mol is lefelé mozdult, 1,86 százalékos csökkenést követően 2740 forintot értek az olajvállalat részvényei a kereskedés végén. A Richter 1,3 milliárd forintos forgalom mellett vesztett 1,4 százalékot az értékéből, így 6670 forintos értéken zárta a napot. A Magyar Telekom esetében a visszaesésé ennél jóval enyhébb, mindössze 0,25 százalékos volt, így 395 forintot ért a nap végén, 325 millió forintos forgalom mellett. A Masterplast közel 100 millió forintos forgalom mellett különösen gyenge napot zárt, több mint 5 százalékos zuhanást követően 4010 forintért cseréltek gazdát a cég részvényei a kereskedés végén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.