BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ördög bújt a BUX-ba

Masszívan alulteljesítette a vezető európai tőzsdeindexeket a BUX.

Noha a meghatározó európai börzék is jobbára a negatív tartományban tartózkodtak kedden a pesti tőzsde zárása idején, egyik vezető index sem halmozott fel 1 százaléknál nagyobb veszteséget. Ezzel szemben a BUX 2,4 százalékkal, 40 331 pontig zuhant. 

Az azonnali részvénypiac forgalma ezen a szomorú napon kevéssel 11 milliárd forint alatt maradt. 

pénzügyi tőzsde hullámvasút
Fotó: Getty Images

A blue chipek közül még a Mol úszta meg a kereskedést a legkisebb zakóval, 

az olajpapír kurzusa 1,6 százalékkal, 2798 forintra süllyedt. Az OTP részvényei 6 milliárd forintos forgalomban nem kevesebb, mint 2,8 százalékkal, 9050 forintra estek. 

A Richter volt a nap vesztese 7230 forintos záróárával, holott a gyógyszergyártó papírjai kedden forogtak utoljára 2021-es osztalékszelvényükkel, aki ezután vásárol belőlük, idén már nem részesül nyereség-visszaosztásban. Mintha a befektetők elnézték volna a naptárat, a kereken 3 százalékos gyengülés szerdán lett volna aktuális. A Magyar Telekom árfolyama 2,4 százalékkal, 369 forintra csökkent.

A többi részvény közül a tőzsdeújonc eSense 20 százalékkal, 3000 forintig száguldott. A Duna House 2,4 százalékkal, 592 forintra, a Gloster 2,3 százalékkal, 1310 forintra, míg a Megakrán 3,5 százalékkal, 5 forintra drágult. Az euróért estefelé 388,4 forintot, míg az amerikai dollárért 363,1 forintot kellett adni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.