BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra 3000 forint fölé tört a Mol, és 7000 fölé a Richter

Kedden kora délutánra a pesti börze több mint 2 százalékos pluszba lendült. Valamennyi blue-chip erősödött a hétfői záróértékéhez mérten. A legnagyobb, 3 százalék fölötti emelkedést a Mol részvényei mutatták be, amelyekkel időnként 3000 forint fölött is kötöttek ügyleteket. 

BEF-alapok, részvények, növekedés Businessman hand kéz rámutat pointing finger to növekedés growth sikeres success pénzügyi finance üzlet business chart of metaverse metaverzum technology financial graph investment analízis diagram on analysis stock market tőzsde  background with digital economy exchange.
Fotó: Shutterstock

 

Az OTP eközben 1,7 százalékkal, 8730, míg a Richter 2,2 százalékkal, 7070 forintig jutott. Kisebb mértékben, mintegy 0,4 százalékkal a Magyar Telekom is drágult. Az utolsó kötés 345 forinton született a távközlési papírra. A BUX 2,2 százalékkal, 40 569 pontra emelkedett. Ha nem is ilyen, mértékben, de 1–1,5 százalékkal nőttek a vezető európai tőzsdeindexek is.

Túlnyomóan felfelé tartanak a kisebb kapitalizációjú tőzsdei cégek részvényei is, a Masterplast és a Waberer’s például több mint 4 százalékkal került feljebb.

A forint is izmosodott, az eurót 396,2 forintért adták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.