BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kerül, amibe kerül, gőzerővel növeli termelését a Tesla

Kiadásai most bejelentett nagyjából egymilliárd dolláros megemelésével a Tesla a recesszióközeli gazdasági helyzet dacára is agresszívan növeli termelését.

Megemelte idei működésiköltség-előrejelzését a Tesla – közölte az elektromosautó-gyártó vállalat hétfőn. Az eddig prognosztizált 6–8 milliárd dollár közötti összeg helyett 7–9 milliárdot költhetnek a termelés felpörgetésére.

Abudhabi,UAE on 27-11-2018.A rare blue coloured tesla model s drives on a beach side abudhabi road.There is a sunset behind the ocean.
Fotó: Shutterstock

A recesszióközeli gazdasági helyzet dacára a világ legértékesebb autógyártója – akár a nyereségesség rovására is – agresszívan növeli termelését, hogy elérje távlati célját, amely szerint 2030-ban már évi 20 millió elektromos járművet értékesítene.

Ha megvalósul ez a cél, a Tesla a globális járműpiac nagyjából 20 százalékát uralhatja.

A vállalat növeli a termelést berlini és austini gyáraiban, és egy gigagyár megnyitását tervezi Mexikóban is.

Muskék Sanghajban megkezdték a Model Y Kanadába szánt változatának gyártását is, ez az első alkalom, hogy a Tesla Kínából Észak-Amerikába szállítaná az autókat, a transzatlanti fuvarozásra ráadásul a fokozódó geopolitikai feszültségek idején kerülne sor. 

A növekvő kiadások hírére a cég részvényei mindazonáltal hétfőn napközben 3 százalékkal, 160 dollárra estek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.