BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama

Az euróval és a svájci frankkal szemben erősödött, míg a dollár ellenében gyengült a forint.

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: nyereségre tett szert az euró és a svájci frank ellenében, viszont a dollárral szemben más devizákhoz hasonlóan gyengült.

Hungarian,Forint,Euro,Exchange,Rate:,Hungarian,Forint,And,Euro,Coins
Fotó: Shutterstock

Az eurót délután hatkor 379,56 forinton jegyezték a kora reggeli 381,43 után. A svájci frank jegyzése 397,30 forintra ment lejjebb, 399,90 forintról. A dollár jegyzése viszont 345,00 forintra emelkedett 343,41 forintról.

Csütörtökön az euró 0,8 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a fontosabb devizák kosarával kalkulált dollárindex pedig 0,8 százalékkal ment feljebb.

Csütörtök délutáni jegyzésén a forint 1,8 százalékkal állt gyengébben a júliusi kezdésnél az euróval, 1,1 százalékkal gyengébben a dollárral és 4,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint erősödött mindhárom devizával szemben: 5,0 százalékkal az euró, 7,5 százalékkal a dollár és 1,6 százalékkal a svájci frank ellenében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.