BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elveszítette a lendületet év végére a Wall Street

Így is nagyon jó évet zárt a New York-i tőzsde.

Az amerikai részvényindexek gyengültek pénteken, de így is nagyon sikeres évet zártak. „A lendület továbbra is kedvező marad. Az elmúlt körülbelül nyolc hétben az S&P 500-nak egészen fenomenális futása volt, így nem lepett meg, hogy az elmúlt napokban egy kicsit mérsékeltebb tempót láttam” – értékelt a CNBC-nek Mona Mahajan, az Edward Jones vezető befektetési stratégája.

Az utolsó kereskedési nap adatai ellenére nagyon jó évet zárt a Wall Street.
Fotó: Angela Weiss / AFP

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 20,56 ponttal, 0,05 százalékkal, 37 689,54 pontra gyengült. Az S&P 500-as mutatója 13,52 ponttal, 0,28 százalékkal lett kevesebb, és 4769,83 ponton zárta a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 83,78 ponttal, 0,56 százalékkal csökkent, és 15 011,35 ponton végzett. 

A BUX alulteljesítő volt, roppant alacsony forgalom mellett veszteséggel zárt, a vezető európai indexek ugyanis erősödtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.