BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás teljesítményt nyújtottak a hazai blue chipek

A pesti börze kedden alulmúlta a meghatározó európai tőzsdeindexeket. A Mol és a Magyar Telekom kurzusa ugyan erősödött a hét második kereskedési napján, ám az OTP és a Richter visszahúzta a mutatót.

Fújt egyet kedden a BUX, hiszen az egy hete tartó folyamatos emelkedés és az előző nap elért történelmi rekordérték után 0,1 százalékkal, 58 432 pontra ereszkedett. Az azonnali részvényforgalom megközelítette a 9,3 milliárd forintot.

20231016 Budapest 
Budapesti Értéktőzsde  
BÉT 

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Megtorpant az emelkedés a BÉT-en. Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A blue chipek vegyesen szerepeltek. Az OTP 0,2 százalékkal, 14 645 forintra, a Richter pedig közel 1,7 százalékkal, 8795 forintra gyengült zárásra.

Eközben a Waberer’sben részesedést szerző Mol papírjai kereken 1 százalékkal, 2820 forintra, a Magyar Telekom részvényei 0,7 százalékkal, 621 forintra drágultak.

A pesti börze ezúttal alulmúlta a meghatározó európai tőzsdeindexeket, melyek közül késő délután egyedül a brit FTSE 100 tartott lefelé.

A kisebb kapitalizációjú cégek részvényei közül kitűnt a 4iG, amely csaknem 400 millió forintos forgalom mellett 2,1 százalékkal, 792 forintra erősödött.

A hazai fizetőeszköz is izmosodott. Az euró 379,8 forinton állt negyed hat körül a bankközi devizapiacon. 

 

  

    

 

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.