BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Rolled,Up,Hungarian,Forint,20000,Forint,Banknote,Ferenc,Deák.,Forint

Oldalazás, majd gyengélkedés: nem indul jól a nap a forint piacán

Eddig az egész február elég kutyául fest a forint szempontjából. A technikai kép nem biztató.

Oldalazásba váltott szerda délelőtt a forint, azok után, hogy a hónap első napjától kedd estig emelkedő csatornában mozgott az euró-forint kurzusa. Ebből a sávból a 386-os szintnél lépett ki a jegyzés, onnan oldalazás volt látható a grafikonon. Az árfolyam a 387,5-ös szintnél azonban visszalépett a csatornába, 

innen lendületet vehet az emelkedés, vagyis tovább gyengülhet a forint – szélsőséges esetben akár 390-ig.

 

Hungarian,Forint,Money.,Banknotes,,All,Denominations,,Bizness,And,Finance,In
Fotó: Shutterstock

Az igazi izgalmak a forint piacán pénteken lehetnek, akkor publikálja a KSH a januári inflációs adatokat. A Raiffeisen Bank elemzője azt emelte ki, hogy amíg 386-387 között folytatódik a kereskedés, addig a kedd reggeli állapothoz képest olyan nagy változás azért nincs. A hét második felében majd a pénteki inflációra érdemes figyelni, addig pedig a külpiaci hangulat alakíthatja a forint kereskedését, amiben az euró forint szempontjából erős támaszok továbbra is 382-383 körül, majd lejjebb 380 közvetlen közelében, ellenállások pedig 390 környékén vannak.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.