BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Bitcoin,Gold,Coin,And,Defocused,Chart,Background.

Az első kriptotőzsde bukása máig fékezi a kriptopiacot

Az Mt. Gox kriptotőzsde csődeljárása, úgy tűnik, mintha sosem érne véget. A felszámolás alatt álló vállalat birtokában lévő bitcoinok most mozdultak meg először 2014 óta.

Esett a legnagyobb kriptoesztköz, a bitcoin árfolyama kedd reggelre, miután a blokkláncon útra keltek azok a bitcoinok, melyek az első, sokáig legfontosabb kriptotőzsdéhez, a 2014-ben becsődölt Mt. Goxhoz köthetők.

Bitcoin,Gold,Coin,And,Defocused,Chart,Background.
Fotó: Shutterstock

Az Mt. Gox volt ügyfelei között a felszámoló jelenlegi áron mintegy 9 milliárd dollárnyit oszthat szét az eredeti kriptovalutából. Az Mt. Goxhoz társított kriptotárcákon 137 892 bitcoin volt 2018 óta, ám ezekből most 42 829-et eltávolítottak – derül ki a CryptoQuant és az Arkham Capital adataiból. Az egykori kriptotőzsde felszámolója azt ígérte, hogy október 31-ig teljesíti a bitcoinkifizetéseket.

Az első kriptotőzsde felszámolása már tíz éve húzódik

A 2011-es hackertámadás után, 2014-ben csődöt jelentő vállalkozás közelgő kifizetései régóta szerepelnek a legendák körében a kriptopiacon, és 

a cégnél talált hagyományos pénzt és a bitcoin blokkláncának egyik elágazásából kihajtott bitcoin cash nevű kriptót már tényleg kifizették a károsultaknak. 

Szemben a Bahamákon bejegyzett, de a csődeljárást az Egyesült Államokban végző FTX-szel, a japán Mt. Gox ügyfeleinek jóval többet kell várniuk a jussukra, ám azt kérhetik kriptóban is, szemben az amerikai vállalat felhasználóival. Ezzel pedig kifejezetten jól is jártak, hiszen az Mt. Gox létezése idején a bitcoin árfolyamcsúcsa az 1200 dollárt sem érte el.

Az Mt. Gox elleni kibertámadás miatt az amerikai hatóságok két orosz állampolgár ellen emeltek vádat tavaly – idézi fel a Bloomberg. A kérdés most azt, hogy mit fognak majd tenni a bitcoinjaikra tíz éve váró károsultak, amikor megkapják a kifizetéseket.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.