BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezos kiszórja részvényeit az Amazonban és hatalmas pénzt kaszál

Az Amazon részvények értéke rekord magas szinten áll. Jeff Bezos az értékesítés után az Amazon 912 millió részvényét birtokolhatja, ami a cég 8,8 százalékát jelenti. Júliusban 25 millió részvénytől válna meg az üzletember.

Jeff Bezos közölte, hogy 25 millió Amazon részvénytől válik meg, 5 milliárd dollár értékben. A cég papírjai július 3-án rekord szintre értek. A bejelentést a piac keddi zárása után nyújtották be, de az értékesítés már korábban elkezdődött.

KANSAS CITY, MO - SEPTEMBER 15: Jeff Bezos looks on from the sidlines before kickoff between  the Kansas City Chiefs and Los Angeles Chargers at GEHA Field at Arrowhead Stadium on September 15, 2022 in Kansas City, Missouri. (Photo by Cooper Neill/Getty Images)
Jeff Bezos jelenleg a világ második leggazdagabb embere, vagyona majdnem 222 milliár dollár / Fotó: Cooper Neill / Getty Images

Jeff Bezos legutóbb februárban értékesített Amazon részvényeket, akkor 9 nap alatt nagyjából 8,5 milliárd dollár folyt be a papírokért. Ez előtt 2021-ben fordult elő, hogy Bezos eladott Amazon részvényeket. Ha a júliusi értékesítés sikeres lesz, akkor a milliárdos fél év alatt 13,5 milliárd dollárral gyarapíthatja a vagyonát.

Jeff Bezos a júliusi részvényeladások után körülbelül az Amazon 912 millió részvényét birtokolhatja, ami a cég 8,8 százalékát jelenti.

A Bloomberg vagyonindexe szerint 

Jeff Bezos a világ második leggazdagabb embere, 221,6 milliárd dolláros vagyonnal. 

Az Amazon mellett az övé a Blue Origin űrkutatási vállalat, valamint a Washington Post.

Jeff Bezos kihasználja a rekordárfolyamot

Az Amazon részvényei kedden 200 dolláron zárták a kereskedést, ami a vállalat 1997-es tőzsdére lépése óta a legmagasabb szint. A cég részvényeinek értéke idén már 32 százalékkal emelkedett, amit főként a generatív mesterséges intelligencia technológia erőteljes fejlődésének köszönhet.

A 60 éves Jeff Bezos tavaly novemberében jelentette be, hogy Seattle környékéről átköltözik Miamiba, amivel ismét rengeteg pénzt kereshetett. Ennek oka, hogy 2022-ban Washington állam 7 százalékos tőkenyereségadót vezetett be, ilyen teher Floridában nincs. Ez a költözés így több száz millió dollár megtakarítást jelent.

Retteghet a Temu és a Shein, szuperolcsó kínai boltot nyit az Amazon

Az e-kereskedelmi óriás visszavág riválisainak, és új áruházat nyit az oldalán. Az Amazon hamarosan a Temu és a Shein példájából tanulva maga is olcsó, Kínából származó termékeket fog árulni, hogy megőrizze piaci dominanciáját.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.