BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Intenzív forintgyengülést hozott a kamatdöntés másnapja

A pesti parketten csak a Richter mutat vételi erőt.

Intenzív forintgyengülés bontakozott ki szerdán délelőtt. Az euró-forint a magyar deviza gyenge oldalán kitört a sávból, s 393 közelébe emelkedett a jegyzés.  

Assortment,Cash,Of,Hungarian,Forints,,Providing,Detailed,View,Of,Their
befektetési alap
forint
Kedden a kamatdöntésre még csak felszúrt a kurzus / Fotó: Shutterstock

A papírformának megfelelő 25 bázispontos keddi kamatvágásra alig reagált a forint, majd Virág Barnabás MNB-alelnök szavaira is csak időlegesen gyengült a magyar deviza, később visszakorrigált az euró-forint jegyzése.

Meghatározó támaszzóna továbbra is 389–390 között található, míg rövid távú ellenállási szint az 50 napos mozgóátlag volt, amely jelenleg 391,62-nál húzódik. Kedden még csak kiszúrt a sávból az euró-forint, ám szerdán a kurzus intenzíven áttörte a sávplafont, és a jegyzés megindult felfelé. Kora délután már 393 fölé emelkedett a jegyzés. Ha az 50 napos mozgóátlag áttörése szignifikáns lesz, akkor a következő megálló a 30 napos mozgóátlag lehet 393,64-nál. Emellett az elemzők arra számítanak, hogy 

a volatilitás a következő napokban megemelkedik.

Eközben a BUX 73 577 pontnál, árnyalatnyit lejjebb csúszva, kereste az irányt. A pesti tőzsde vezető indexe nagyjából együtt mozgott a régiós versenytárs lengyel WIG indexszel, és mindkettő felülteljesítette a 0,7 százalékos mínuszba roskadt német DAX indexet.

A pesti parketten csak a közel 700 milliós forgalommal, bő 1 százalékot emelkedő Richter mutat vételi erőt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.