BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy kriptoparadicsom végvonaglása – Dubajszigorítja a digitális eszközök marketing szabályait

A kriptós cégeknek immár a befektetések kockázataira is fel kell hívniuk a figyelmet.

Az egykori halászfalu illetékes hatósága bekeményített, és frissítették a virtuális eszközökre vonatkozó marketing-irányelveiket is. 

Az új szabályok értelmében a cégeknek ki kell adniuk egy nyilatkozatot, amely felhívja a figyelmet  az ilyen befektetések kockázataira. 

Ráadásul, az előírás szerint a nyilatkozatnak „feltűnő” helyen kell szerepelnie, illetve még ennek tartalmát sem bízzák a véletlenre, a kriptoeszközöket forgalmazó cégek helyett meg is fogalmazták azt, eszerint:

 a virtuális eszközök részben vagy egészben elveszíthetik értéküket, és rendkívüli ingadozásnak vannak kitéve.

Closeup,Of,Golden,Ethereum,Cryptocurrency,Surrounded,By,More,Coins,And
Az Ethereumot sem lehet ellenőrizetlenül árulni
Fotó: Shutterstock

Felelősség a középpontban

Úgy gondoljuk,hogy a világos útmutatással segítjük a forgalmazókat abban, hogy felelősségteljesen dolgozzanak, és valóban mindenről tájékoztassák a meglévő, és potenciális ügyfeleiket -  mondta Matthew White, a VARA vezérigazgatója. Lényegében a lépéssel az Egyesült Arab Emírségek beállt a globális sorba: 

a hatóságok világszerte egyre szigorúbb szabályokat fogalmaznak meg a kriptoeszközökre, ugyanakkor a jó pár évvel ezelőtti teljes elutasításhoz,és tiltáshoz képest  a szabályok megfogalmazása mindenképpen egyfajta előrelépést jelent. 

 Belgiumtól Szingapúrig szigorították tehát a marketing-lehetőségeket, az Egyesült Királyság betiltotta a „refer a friend”, azaz szabadfordításban „szólj a barátodnak” prémiumrendszert,ami egyébként igen népszerű volt az iparágban.  

Emellett az Egyesült Arab Emírségekben a virtuális eszközöket vagy azokhoz kapcsolódó termékeket forgalmazó cégeknek ezentúl meg kell kapniuk a VARA megfelelőségi igazolását. Ezt csak abban az esetben állítják ki, ha  cégek például  bónuszaikat sem használják fel arra, hogy „félrevezessék a befektetőket a kriptoeszközök valós kockázatának elhallgatásával. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.