BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Optimizmus uralkodik a tőzsdéken, az EKB viszont könnyedén elronthatja a hangulatot

Az Európai Központi Bank negyed háromkor dönt az eurózóna kamatairól, a piacok 25 bázispontos enyhítésre számítanak. A BÉT nagyjai addig is jó hangulatban vannak, egyedül az OTP botlott meg a nyitást követően.

Felfelé mozdultak el a pesti tőzsde nagyjai a kezdő gongszót követően, a BÉT blue chipjeinek többsége zöldben kezdte a napot. A BUX-index 0,07 százalékos pluszban, 75 222 ponton jár a nyitást követő percekben.

_VEZ4356-1, bét, tőzsde
Zöldben indult a nap a BÉT-en / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Zöldben indult a nap a BÉT-en

A Mol jegyzése 0,23 százalékos pluszban, 2646 forinton, a Richter kurzusa 0,27 százalékos pluszban, 11 120 forinton, a Magyar Telekom papírja 0,37 százalékos pluszban, 1094 forinton jár kilenc óra után kicsivel, egyedül az OTP kezdte visszafogott értékvesztéssel a napot, a bankpapír 0,03 százalékkal 19 380 forintig süllyedt a nyitást követően. 

A jó hangulat a nyugat-európai tőzsdéken is megfigyelhető: a német DAX 0,3 százalékos, a francia CAC 0,27 százalékos, a brit FTSE 0,02 százalékos, az átfogó EuroStoxx pedig 0,23 százalékos pluszban jár a gongszót követően, folytatva ezzel az amerikai piacokon tegnap megfigyelt jó szériát.

A tőzsdék mai teljesítményét leginkább az EKB 14:15-kor esedékes kamatdöntése befolyásolhatja majd, melytől a piaci konszenzus jelenleg egy 25 bázispontos monetáris enyhítést vár.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint jelentős kilengésekkel kezdte a napot mindkét főbb nemzetközi devizával szemben, de kilenc óra környékére visszatért a tegnap éjszakai szintjeire. Az euróval szemben jelenleg 0,01 százalékos napi mínuszban, 401,24-en áll a jegyzés, míg a dollárkereszt 0,09 százalékos mínuszt mutatva 369,9-en jár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.