BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szomorkásan piroslik az európai térképen a BÉT, beszakadt a Magyar Telekom

A blue chipek többsége nagyot esett a szerdai kereskedés során, a sort a Magyar Telekom és a Mol vezette. A BÉT nagyjai közül egyedül a Richternél lehet ok a boldogságra.

Jókora mínuszban zárta a szerdai kereskedést a BÉT, a blue chipek többsége lényegi értékcsökkenést mutatott a nap végére. A BUX index 0,22 százalékkal, 74 011 pontig esett a gongszót megelőzően, a parkett forgalma roppantul alacsony, mindössze 6,2 milliárd forint volt.

BÉT
Gyenge napjuk volt a BÉT nagyjainak / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Gyenge napja volt a BÉT-nek

A legnagyob gödörbe a Magyar Telekom papírjai kerültek, melyek 1,15 százalékkal estek a nap végére, 1036 forinton zárt a 293 milliós forgalmat megélő kurzus. Gyenge napja volt a Molnak is, mely 1,12 százalékkal, 2654 forintig süllyedt estére, 1,1 milliárd forintos érdeklődés mellett. Az OTP is pirosban zárt, a bankpapír 0,29 százalékkal, 18 600 forintig esett, 2,5 milliárdos forgalomban.

Egyedül a Richter jegyzése tudott emelkedni, 0,9 százalékos pluszt mutat a kurzus, amely 11 210 forinton zárt, 1,5 milliárdos forgalom mellett.

A rossz hangulat magyar sajátosság volt a nap során, a nyugat-európai tőzsdék ugyanis szinte kivétel nélkül felfelé tendálnak. A német DAX 0,96 százalékkal, a brit FTSE 0,58 százalékkal, a francia CAC 0,56 százalékkal került feljebb, az átfogó Euro Stoxx 0,67 százalékos pluszban jár a pesti zárás környékén. 

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint hatalmas kilengéseket mutatott az egész nap során, az euróval szemben jelenleg 0,22 százalékos pluszban, 398,64-en, a dollárral szemben pedig 0,03 százalékos mínuszban, 363,89-en jár a hazai fizetőeszköz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.