BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutálisan erősödik a Magyar Telekom és az OTP

Új Bux-rekordot és rakétamódra erősödő blue chipekett hozott a szerda délutáni fordulat a BÉT-re. Elsősorban a Magyar Telekom és az OTP részvényei verték az ütemet, míg a Richtert a gyenge rubel akadályozhatta meg a ralihoz való csatlakozásban.

Történelmi rekordon, 75 170 ponton zárta a szerdai kereskedést a BUX, a nap folyamán – egy délutáni növekedési fordulatot követően – 0,6 százalékkal erősödve. Az azonnali részvénypiac forgalma megközelítette a 15,6 milliárd forintot.

Magyar Telekom File: T-Mobile Buys Sprint For $26.5 Billion
A Magyar Telekom volt a BÉT ásza szerdán / Fotó: Getty Images

Hasonló mértékben 0,7 százalékkal erősödött a lengyel tőzsdeindex, a WIG is, ám ott nem játszódott le a pestihez hasonló délutáni fordulat, reggel óta egyenletes volt az emelkedés. A vezető európai börzék közül a londoni fő mutatója, az FTSE 100-as 1 százalékkal tört feljebb délután 5-ig, míg a német DAX és a francia CAC 40 nagyjából keddi záróértéke körül ingadozott.

A hazai börze blue chipjei közül hatalmas elánnal lőtt ki a Magyar Telekom és az OTP, amit egyes technikai mutatók már korábban jeleztek. A távközlési részvény árfolyama 2,1 százalékkal, 1090 forintra, míg a bankpapíré 2 százalékkal, 19 385 forintra nőtt, az utóbbi nagyjából 200 forintra megközelítve eddigi rekordját.

A Mol kurzusa fél százalékkal, 2640 forintig süllyedt. A leggyengébb vezető részvény viszont a Richter volt. A rubel gyengülése által is sújtott gyógyszerrészvény záróértéke 1,3 százalékkal, 11 090 forintra csúszott vissza.

Néhány kispapír is megrázta magát. A termelési jelentését szerdán közlő PannErgy például 1,6 százalékkal, 1595 forintig hajrázott. Nagyjából 1 százalék körüli mértékben jutottak feljebb az Opus Global, és a 4iG részvényei, miközben az Akko Invest 1,4 százalékkal vágtázott. 

A forint viszont jócskán gyengült. Az euróért 401,5 forintot kellett adni késő délután a bankközi devizapiacon. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.