BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik reggel a forint, estek a blue chipek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 409,91 pontos, 0,56 százalékos csökkenéssel 72 649,80 ponton zárt csütörtökön. Péntek reggel éledezik a forint.

A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi zárás óta. 

240619_bet_001_VZ, bét,
Gyengült a BÉT csütörtökön / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a borús tőzsdei hangulattal magyarázta a visszaesést, amely nem kímélte egyik vezető részvényt sem. Muhi Gergely szerint most főképp a közel-keleti konfliktus aggasztja a befektetőket, emiatt elfordulnak a tőzsdéktől, és kevésbé kockázatos lehetőségeket keresnek. 

A Mol árfolyama 22 forinttal, 0,8 százalékkal, 2616 forintra csökkent 1,4 milliárd forintos forgalomban. 

Az OTP-részvények ára 115 forinttal, 0,6 százalékkal, 18 350 forintra esett, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,2 százalékkal, 1036 forintra gyengült, forgalma 330,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, fél százalékkal, 10 770 forintra csökkent, a részvények forgalma 952 millió forintot ért el. 

A BUMIX 6638 ponton zárt csütörtökön, ez 27,25 pontos, 0,4 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A forint némileg erősödött péntek reggel, az euró 401,4 forinton áll.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a térség irányadó börzéje, a tokiói Nikkei 225 indexe 0,2 százalékos emelkedéssel, 38 613 ponton zárt. A részvények szélesebb körét összefogó Topix index 0,3 százalékkal erősödött.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,7 százalékos, a tajpeji 0,6 százalékos mínuszban, míg a hongkongi Hang Seng 1,5 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 10 centtel, 77,52 dollárra csökkent. Az arany ára unciánként 0,3 százalékkal, 2687 dollárra emelkedett.

Az amerikai határidős tőzsdeindexek felemásan állnak, a Dow gyengül, az S&P 500 és a Nasdaq erősödik.

A német részvénypiac várhatóan stabil marad a hétvége előtt. A DAX csütörtöki záróértéke körül mozog a tőzsdenyitás előtti online kereskedésben. A német technológiai részvényeket követő  TecDAX várhatóan mérsékelt emelkedést könyvelhet el.

A 19 ezer pontos határ pénteken is fókuszban maradhat, ám csak szerény elmozdulás várható. A délután megjelenő amerikai munkaerőpiaci jelentés adhat némi lendületet. A befektetők azt remélik, hogy ez jelzéseket adhat a Fed jövőbeli monetáris politikájáról, különös tekintettel a további kamatcsökkentésekre. Emellett a közel-keleti konfliktus miatt továbbra is nagy a bizonytalanság.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.