BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz napja lehet a forintnak, újra 400 közelében az euró

A vártnál kedvezőbb hazai inflációs adat ismét lejtőre küldte a hazai fizetőeszközt. A forint az euróval és a dollárral szemben is gyengülni kezdett csütörtök reggel. Délután az amerikai fogyasztóiár-index adata hozhat nagyobb mozgásokat a piacra.

Gyengülésnek indult a forint a csütörtök reggel közzétett, a vártnál némileg kedvezőbb hazai inflációs adatra. A reggeli iránykeresést követően kissé gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, miután a KSH adatai szerint szeptemberben – éves alapon – 3 százalékra mérséklődött az áremelkedés üteme, ami ezzel több mint három év után visszatért a jegybank célsávjába.

forint, euró, infláció, Hungarian,Forint,Euro,Exchange,Rate:,Hungarian,Forint,And,Euro,Coins
Gyengülésnek indult a forint az euróval szemben a kedvező inflációs adatra / Fotó: Shutterstock

Az euró jegyzése a kora reggeli 398,7 forintról 399,2-ig emelkedett vissza, ami 0,1 százalékos gyengülést jelent. A devizapár jegyzése ezzel ismét célba veheti a lélektani, 400-as szintet. 

A hazai fizetőeszköz a dollárral szemben is hamar leadta a kora reggel megszerzett előnyét: a keresztárfolyam a 364,7-es szintig jött vissza kilenc órára.

Az elemzők által vártnál kisebb ütemű drágulás azt jelenti, hogy a jegybanknak nagyobb tere nyílik a kamatok további csökkentésére, a monetáris lazítás pedig hagyományosan nem kedvez a forintnak. Ma érkezik az amerikai inflációs adat is, ami a devizapiac mellett a tőzsdéket is megmozgathatja, amennyiben a várakozásoktól eltérő fogyasztói áremelkedésről érkeznek hírek a tengerentúlról. 

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A pesti tőzsdén kedvező hangulatban indult a kereskedés, a BUX 0,2 százalékkal 74 135 pontra kapaszkodott fel.

Az OTP kurzusa 0,3 százalékkal 18 655 forintra emelkedett, a Richter 0,5 százalékkal 11 260 forintra drágult, a Magyar Telekom papírjai pedig 0,8 százalékkal, 1044 forintra lőttek ki. A négy blue chip közül csak a Mol gyengélkedik, az olajcég kurzusa  0,1 százalékkal 2652 forintra csökkent. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.