BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többnapos lecsorgás után ismét emelkedik a BUX index

Pozitív korrekció indult a hazai részvénypiacon a hét utolsó kereskedési napján, miután lényegében egész héten lefelé csorogtak az árfolyamok.

Pozitív korrekció indult a hazai részvénypiacon a hét utolsó kereskedési napján, miután lényegében egész héten lefelé csorogtak az árfolyamok. Túl nagy izgalmak egyelőre nincsenek a vezető részvények grafikonjain, viszonylag szűk mozgásterek láthatóak, ugyanakkor az ellenállási szintekre érdemes figyelni elsősorban a Mol, az OTP és a Magyar Telekom árfolyamában.

Fotó: Equilor Trader

Az OTP árfolyama fontos támasz közelében fordult, a 30 napos mozgóátlag 18 748 forintnál húzódik, melyet erősít egy rövid távú emelkedő trendvonal is. Erős ellenállás található viszont 19 250 forint közelében, ahol a február óta tartó, enyhén emelkedő trendcsatorna felső trendvonala, illetve a felső Bollinger-szalag húzódik jelenleg. Ott nagy valószínűséggel rövid távon kifulladhat a mozgás, és megakadhat az emelkedés.

 

A Richter árfolyama is a 30 napos mozgóátlag közelében fordult, ami 10 950 forint közelében jelent fontos rövid távú támaszt. Egyelőre nincs túl nagy erő a papírban, amennyiben sikerülne a 11 ezer forintos szint felett stabilizálódni, lehet esély a felső Bollinger-szalag megérintésére, mely jelenleg 11 285 forintnál látható.

Fotó: Equilor Trader

Továbbra is a csökkenő trendvonal alatt mozog a Mol árfolyama, mely jelenleg a 30 napos mozgóátlaggal erősítve 2 650 forint közelében húzódik. Amíg nem sikerül szignifikánsan áttörni, nem számíthatunk érdemi emelkedésre. Alul 2 620 és 2 600 forintnál húzódnak fontos támaszok, a Bollinger-szalagok kissé beszűkültek, így néhány héten belül nem lehet kizárni egy nagyobb elmozdulást.

Fotó: Equilor Trader

A Magyar Telekom jegyzése a csökkenő trendcsatornából való kitörése óta viszonylag szűk tartományban mozog. Meghatározó ellenállási szint 1 100 forintnál látható a grafikonján, míg támaszt a korábbi csatorna felső trendvonala jelent 1 050 forintnál, melyet erősít a 30 napos mozgóátlag is. Az MACD indikátor továbbra is vételi jelzésen, viszont az RSI lefelé kanyarodik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.