BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fékezett egyet a forint szabadesése

Alig változott a magyar fizetőeszköz árfolyama. Egy euróért 401,25 forintot kellett fizetni a reggeli órákban.

Alig változott a forint árfolyama a hét végén a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest a nemzetközi bankközi kereskedelemben. A forint az elmúlt héten gyengült, a múlt hétfői kezdéséhez képest ezt a hetet az euróval és a svájci frankkal szemben 1 százalékkal, a dollár ellenében pedig 2,8 százalékkal gyengébben kezdte.

Hungarian,Forint,Exchange,Rate:,Hungarian,Forint,Coin,Placed,On,A
Egy euróért 401,25 forintot kellett fizetni a reggeli órákban / Fotó: Shutterstock

Reggel hét órakor az euró jegyzése 401,25 forinton állt a péntek esti 401,30 forint után, a dollárt 365,77 forinton jegyezték 366,13 után, a svájci frank pedig 426,45 forinton állt 426,30 után.

Döntött a jegybank – ezért stabilabb a román lej, mint a forint?

A román jegybank nem követte a cseheket és a magyarokat (se az amerikai Fedet), és nem csökkentette tovább a kamatait. A román lej árfolyama áll, mint a cövek, továbbra is stabilabb a magyar forintnál, de nem a pénteki döntés miatt – elmagyarázzuk, miért.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.