BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Faragó Csapó Gáborról: sportolóról van szó, akit az eredményei és a sportpályafutása minősít

Csapó Gábor a válogatottban és a Vasasban is legendás párost alkotott Faragó Tamással, aki megrendülten nyilatkozott barátja haláláról az Origónak.

Mint arról a Világgazdaság is beszámolt, vasárnap hajnalban meghalt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. A válogatottban és a Vasasban is legendás párost alkotott Faragó Tamással, aki megrendülten nyilatkozott barátja haláláról az Origónak:

Tragikus dolog, ami történt. Az ember bármennyire is felkészül, próbáltunk felkészülni a legrosszabbra, de a halál mindig váratlanul érkezik. Mindenki megrendült, hogy egy ilyen erős, egészségesnek látszó ember egyszer csak eltávozik. Sportolóról van szó, akit az eredményei és a sportpályafutása minősít, de most ennél többet nem tudok mondani.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának közlése szerint a sportág legendás alakja vasárnap hajnalban halt meg. Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is. Szerepelt a Bécsben (1974) és Jönköpingben (1977) Eb-nyertes válogatottban is. Éremgyűjteményét három világbajnoki (1975, 1978, 1982) és egy Eb-ezüstérem (1983) egészíti ki. A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.