BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ideiglenes tábort állított fel a rendőrség a Hungaroring mellett

A létesítmény csütörtöktől működik a Formula–1 Magyar Nagydíj 2024 versenyhétvége ideje alatt Mogyoródon, a pálya melletti parkolóban.

„A finomhangolásnak is vége, kollégáink a mai naptól ügyelnek arra, hogy biztonságban és zavartalanul élvezhessétek a 39. Formula1 Magyar Nagydíj versenyhétvégéjét” – írta Facebook-oldalán a Pest vármegyei rendőrség.

rendőrség
Forma-1
F1
Hungaroring
A Hungaroringen is ott lesz a rendőség / Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Arra kérik a látogatókat, hogy kiérkezésük és hazaútjuk alkalmával maradéktalanul vegyék figyelembe a forgalmat irányító rendőrök utasításait, bízzanak az iránymutatásaikban. Hangsúlyozták: céljuk az, hogy a forgalom folyamatosan haladjon, mindenki időben és balesetmentesen érje el úti célját.

Felhívták a figyelmet, hogy akinek bármilyen hasznos információja vagy problémája van,

bejelentését a nap 24 órájában megteheti személyesen vagy telefonon.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, több forgalmi változás is lesz a hétvégén: tömegközlekedéssel a H8-as HÉV-vel lehet kijutni a versenypályához. A HÉV kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring 3-as kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban az ingyenes buszok viszik a nézőket a gödöllői MÁV-, illetve HÉV-megállóba.

A versenyhétvégén a futamot követően a forgalom függvényében dönt a rendőrség az utak egyirányúsításáról. A folyamatosságot minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba – csak a főbejárat felé –, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni. Az Aquaréna és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz. A Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányban haladhatnak az autósok, a versenyek végén megfordul a forgalmi rend – ismertette a rendőrség.

Pár nap, és elstartol a Formula–1-es Magyar Nagydíj

Az F1-et a Formula–2, a Formula–3 és a Porsche Szuperkupa is elkíséri a Hungaroringre, de bőven lesznek a mogyoródi eseményeken túl is autó-motor sportos versenyek. Itt van az F1-es Magyar Nagydíj teljes menetrendje.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.