BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kolumbiai szövetség elnökét is letartóztatták a Copa-döntőt övező tömegverekedésben

A Copa America döntője előtti rendbontásban nemcsak a kolumbiai szövetség elnöke, de a fia is részt vett. Ramon Jesurunt és fiát, Ramon Jamil Jesurunt a miami rendőrség azzal vádolja, hogy erőszakos összetűzésbe keveredtek a biztonsági őrökkel.

A Copa America vasárnapi döntője előtt és alatt történt rendbontásban huszonhét személyt tartóztattak le, köztük a Kolumbiai Labdarúgó-szövetség elnökét és fiát is.

MIAMI GARDENS, FLORIDA - JULY 14: Fans try to enter the stadium during the CONMEBOL Copa America 2024 Final match between Argentina and Colombia at Hard Rock Stadium on July 14, 2024 in Miami Gardens, Florida. (Photo by Maddie Meyer/Getty Images) copa america
A Copa America döntőjének lebonyolítása nem sikerült zökkenőmentesen / Fotó: Maddie Meyer / Getty Images

Ramon Jesurunt és fiát, Ramon Jamil Jesurunt a miami rendőrség hétfői közlése szerint azzal vádolják, hogy erőszakos összetűzésbe keveredtek a biztonsági őrökkel. 

Az argentinok 1-0-s sikerével zárult fináléról ötvenöt szurkolót zártak ki rendbontás miatt.

A közönség lassú beengedése miatt a mérkőzés a tervezettnél 80 perccel később kezdődött, miután sokan próbáltak meg jegy nélkül is bejutni a stadionba, ami miatt sokáig zárva tartották a kapukat.

A címét megvédő és világbajnok Argentína 16. végső diadalával egyedüli csúcstartóvá vált, Uruguayt maga mögött hagyva. A harmadik Copa America döntőjét játszó Kolumbiának 28 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata szakadt meg.

Kolumbia szurkolói az elődöntőben a lelátón csaptak össze Uruguay szurkolóival és az uruguayi csapat játékosaival és edzőivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.